Tel. +34. 93 200 89 53 |
"ELS MORTS" de JAMES JOYCE. Filosofia i Literatura
Filosofia i literatura
"ELS MORTS" de JAMES JOYCE. Filosofia i Literatura
  • Fecha: 08-01-2016
  • Cetres

CONFERÈNCIA

Dins del curs de Filosofia i concretament dins de l'aparta FILOSOFIA I LITERATURA, os oferim aquesta conferencia,
 
"ELS MORTS" DE JAMES JOYCE
Per: Joan-Carles MÈLICH. Filòsof.
 
PER CONFIRMAR ASSISTÈNCIA AL 93.200.89.53 O PER E-MAIL AQUÍ
 
 
Dublinesos (en anglès, Dubliners) és un recull de 15 relats curts de James Joyceque va ser publicat per primera vegada el 1914. Constitueixen una descripció naturalista de la vida de la classe mitjanairlandesaa la ciutat de Dublíni als seus voltants durant els primers anys del segle XX.
 
Joyce va escriure aquestes històries quan el nacionalisme irlandèses trobava en el seu punt àlgid, i la recerca de la identitat nacionali l'autodeterminacióemergia violentament; en una cruïlla de la història i entre dues cultures, Irlandaera sacsejada per diverses idees i influències convergents.
 
Els diversos contes se centren en la idea de Joyce d'una epifania: un moment en què un personatge experimenta l'autoconeixement o la il·luminació. Molts personatges de Dublinesos reapareixeran més tard fent papers secundaris a la seva novel·la Ulisses.  Els primers contes de la col·lecció són narrats pels seus protagonistes quan són nens i, a mesura que es va avançant, els següents van sobre les vides i els assumptes de gent progressivament més gran. De fet, Joyce va repartir els contes en tres parts: infància, adolescència i maduresa.
Compartelo:

Tags: