Español | English | Català | Français | Italiano
NÀPOLS
Viatges Viatges culturals
Curs:
2014 - 2015
Categoria:
Viatges culturals
Duració: Des del 18-06-2015 Fins al 21-06-2015
NÀPOLS
Del 18 al 21 de Juny de 2015
Ens hi acompnyarà  - JOAN ASTORCH
 
Us proposem un viatge a la regió italiana de la Campània. Visitar i coneixer la seva capital Nàpols i els poblets de la costa Amalfitana, Pompeia I Herculà, juntament amb la gastronomia pròpia de la regió i el caràcter de la gent, fan d'aquests quatre dies una experiència que val la pena viure. Ens hi acompanyes?
 
La ciutat de Nàpols està situada entre el Vesuvi i els Campi Flegrei dues regions de gran activitat volcànica. És la segona més poblada de tot Itàlia i ens oferix molt per veure i descobrir.

Des d'esglésies, museus i monuments, petits bars i cafeteries. Nàpols és famós per la creació de la pizza, encara que també és conegut pel desenvolupament de mandolines i la guitarra romántica. També ha fet contribucions notables a la música, especialment òpera i música folklòrica. La gastronomia inclou plats com a resultat de la fusió de la cuina francesa, castellana, grega i napolitana. Un conjunt molt interessant de conèixer i gaudir.

 Pobles enfilats en les muntanyes, un mar blau profund, moltes grutes i una carretera que serpenteja entre plantacions d'oliveres, llimoners, tarongers i vinyes. Això és la Costa Amalfitana en el sud de Nàpols, una franja d'uns 50 km al llarg d'un promontori, que constitueix una de les zones costeres més boniques d'Europa.
 
L'any 79. En un tranquil port de pescadors poblat per artesans, a la vora de la magnífica badia de Nàpols. Aquell any es va produir una erupció terrible i un torrent de fang cobrí tota la ciutat, sembrant la mort i la desolació. En el cas d'Hercolà el propi fang va fer com una closca protectora i els boscos, que a Pompeia van ser cremats, aquí s'han conservat com a testimoniatge de centenars de vides truncades. Les excavacions arqueològiques, juntament amb les de Pompeia i de Oplontis, des de 1997 formen part del Patrimoni Mundial de la UNESCO.
 
ITINERARI
 
Dia 18, dijous – BARCELONA - NÀPOLS

Arribada a Nàpols des de l'aeroport del Prat a les 13.20h. Check-in a l'hotel i dinar.

Tota la tarda visitant la ciutat de Nàpols. 

CATEDRAL * CLAUSTRE DE SANTA CHIARA * BARRI DE SPACCANAPOLI * PALAU REIAL * CASTEL DELL'OVO * CENTRE I PASSEIG MARÍTIM *

Dia 19, divendres – COSTA AMALFITANA

Recorrent la famosa carretera situada en alt sobre el mar arribarem a Positano. Amb les seves cases blanques típiques de la Mediterrània.

Seguirem visita cap a Amalfi en vaixell privat. Vorejant la costa veurem alguns dels punts més emblemàtics amb viles privades i la gruta de la Maragda. Antiga república marinera avui en dia Amalfi és el centre més important de la costa i un poble molt pintoresc. Passant per carrers estrets arribarem al Duomo del segle IX. Construït en estil bizantí amb marbre de colors diferents està situat dalt d'una escala des d'on es pot veure tot el poble. Visitarem el Claustre del Paradís i la Capella de la Creu, d'origen medieval.

Després de dinar, sortida cap a Ravello. Pintoresc poble recolzat sobre una muntanya d'on hi ha una vista molt bonica de la badia de Salern. Visitarem els jardins de la Villa Cimbrone. A finals de la tarda tornada a Nàpols.

Dia 20, dissabte – HERCULÀ I POMPEIA 

Herculà - Visitarem la Casa D'Argo, la Casa dell'Albergo, les termes, la Casa Sannitica, el decumanus maximus, el gimnàs, el teatre i sobretot la casa dels cérvols amb sòl de mosaics

Pompeia - Visitarem: els fòrums amb el Temple d'Apol·lo, el Capitolium, les termes, la Basílica, la Via dell'Abbondanza, la Casa di Menandro, la Casa del Faune, la Casa dei Vettii, i la Villa dei Misteri amb els seus frescos intactes.

Dia 21, diumenge – VISITA MUSEU ARQUEOLÒGIC DE NÀPOLS - BARCELONA

Després de visitar Herculà i Pompeia és molt interessant conèixer el museu arqueològic. Un dels més importants del món en la seva categoria.

Finalitzada la visita ens traslladarem a l'aeroport per tornar a Barcelona.
 
Claustre de Professors
Professors del curs
Joan  Astorch
Joan Astorch

Historiador de l'art. Master MBA per Esade....
Galeria d'Imatges
Imatges del curs
Galeria de videos
Videos del curs
Documentació
Documentació del curs
Full imformatiu viatge a Nàpols - Associació cultural Cetres