Español | English | Català | Français | Italiano
MARROC - AJORNAT
Viatges Viatges culturals
Curs:
2014 - 2015
Categoria:
Viatges culturals
Duració: Des del 13-05-2015 Fins al 19-05-2015
MARROC -   AJORNAT
 Del 13 al 19 de maig
De Marràqueix a Errachidia i de Fes a Casablanca
Ens hi acompanyarà  - VINCEÇ VILLATORO
 

Us proposem un viatge màgic al veí del sud. El regne del Marroc.

El Marroc és una nació plena de contrastos i d'història amb qui compartim molt més del que podem imaginar.

Us convidem a conèixer aquesta cultura, com la nostra, tant mediterrània. Ho farem de la mà de l'escriptor, periodista i professor de Cetres, VICENÇ VILLATORO.

ITINERARI

Marràqueix "la capital Vermella” va ser fundada l'any 1062 per Youssef Ibn Tachfin, un cap dels almoràvits. Es va convertir en una de les ciutats més importants de l'Islam medieval i ha donat nom al pais. Marràqueix és una de les més prestigioses i emblemàtiques capitals de l'antic imperi marroquí. Aquesta és la ciutat de les mil i una nits, un lloc mític ple de contrastos, molt important de descobrir.

Durant la visita veurem la Mesquita La Koutoubia, La Menara –ciutat nova-, el Palau Bahia, les Tombes Saâdien, la Plaça Djama el Fna i algun dels socs de la ciutat.

De viatge cap a OUARZAZATE passarem pel pas de TIZIN TICHKA, a 2260 metres d'altitud. Després ens dirigirem a la Kasbah d'Ait Ben Haddou, declarada Patrimoni de la Humanitat i emplaçada en un marc increïble des del que es domina tota la vall del Draa. Arribada, visita de la ciutat i panoràmica de la regió amb l'Atlas al fons.

De camí a Errachidia coneixerem Skoura. Visita de la Kasbah de Amerdhyle, una de les més boniques de la zona. Continuarem cap a la Vall de les Roses Kelaa Megouna. Passarem pels 50 km. que creuen aquesta fantàstica vall. Continuació cap a un regal de la natura: la "Gorja del Todra”. El riu Todra, per salvar les muntanyes de l' Atlas, ha construit, per mitjà de l'erosió un estret pas amb parets verticals de més de 300 mts. d'alçada, paradís dels escaladors i naturalistes.

Ens traslladarem cap a Fes per una bella ruta berber on multitud de famílies nòmades acompanyen als seus ramats.

Atravessarem la ciutat de Midelt i les suaus muntanyes del Mig-Atlas fins a arribar aIfrane, la petita Suïssa.

Fes, fundada l'any 789 com primera capital política, religiosa, cultural i artística del pais. Té una de les universitats més antigues del món. Totes aquestes particularitats fan de Fes una ciutat atractiva per la seva potència cultural encara avui viva i influent. Dividida en tres zones, Fes el Bali –zona antiga-, dins de les muralles; Fes-Jdid –la zona nova-, la zona francesa en el nord-oest de la ciutat. La medina de Fes el Bali es la zona peatonal més gran del mon i va ser declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO el 1981.

Viatjarem cap a Rabat via Meknès, amb les fonts, mesquites i jardins de la seva època de capital imperial. Rabat, actual capital del país i seu del govern. Visita de la ciutat incloent les muralles, Chella, Kasbah Oudaya amb la seva porta monumental, la Torre Hassan i la seva esplanada, les restes de la mesquita inacabada de Hassan, construïda per Al-Mansur, el mausoleu Mohamed V, on reposa també Hassan II i el Palau reial.

Casablanca. Visita de la ciutat, la més gran de Marroc, capital econòmica del país. Situada a la costa de l'Oceà Atlàntic. És la ciutat més poblada, amb gairebé 6 milions d'habitants. La urbanització i l'arquitectura estan marcades per diferents estils, que van des del neo-morisc a l'art-deco ja que durant molts anys va ser una ciutat laboratori de grans arquitectes del món. Visita de la ciutat incloent-hi la mesquita de Hassan II, la plaça Mohamed V, la plaça de les Nacions, l'església de Notre Dame de Lourdes, el barri del Habous, la Mahkama del Pacha (antic tribunal) la mesquita Dar el Makhzen, el mercat central i finalment la corniche (passeig marítim).

Claustre de Professors
Professors del curs
Vicenç VILLATORO
Vicenç VILLATORO

Escriptor i periodista. Director de CCCB....
Galeria d'Imatges
Imatges del curs
Galeria de videos
Videos del curs