Español | English | Català | Français | Italiano
VIATGE A CUBA
Viatges Viatges culturals
Curs:
2016 - 2017
Categoria:
Viatges culturals
Duració: Des del 24-05-2017 Fins al 31-05-2017
VIATGE A CUBA
Del 24 al 31 de maig de 2017
Un viatge entre el passat i el futur de l'illa

Viatjar a Cuba és sempre una experiència única. La cultura, la història, el paisatge i sobretot la seva gent fan de Cuba un lloc molt especial.

Les circumstàncies politiques i el devenir de la historia han fet que aquesta illa tropical hagi estat un punt clau en les relacions internacionals. Ara, mica en mica, les condicions canvien i obren un nou futur als cubans.

Aquest serà un viatge entre el passat i el futur de Cuba.

PRINCIPALS VISITES

· La Habana "Ciudad Antigua”

La "Ciudad Antigua” de La Habana va ser

declarada per la UNESCO, al 1981,

Patrimoni Cultural de la Humanitat; és un dels conjunts colonials més valuosos de tota Amèrica. Una infinita successió de palaus, esglésies i cases colonials en les quals el temps sembla haver-se aturat, justificant el qualificatiu de ciutat-museu.

· La Habana Moderna:

En contrast amb l’atmosfera colonial de la ciutat antiga, La Habana també és una ciutat moderna i cosmopolita que barreja l’arquitectura dels anys 50 amb el període revolucionari.

L’edificació del que durant segles va ser un bosc es remonta a principi de segle, quan es comencen a construïr les villes neocolonials que avui identifiquen aquesta zona.

Cementiri de Colón.

Posseeix un gran nombre d’obres escultòriques i arquitectòniques, situant-se com a tercer en importància mundial, precedit únicament pel de Staglieno a Gènova i el de Montjuic a Barcelona.

· Vall de Vinyales – Província de Pinar del Rio

Localitzada a l’extrem occidental de l’illa, mundialment coneguda per la qualitat dels seus tabacs. Un paisatge amb una permanent successió de contrastos, des de les altures rocoses de les serralades dels Òrgans i del Rosario fins a les fèrtils terres tabaqueres, passant per les formacions dels "mogotes”.

·Península de Zapata

Central Australia. El "ingenio” Central Australia, dedicat al sucre, va donar vida a aquesta territori des que es va construir, el 1862, pels germans José María i Antonio Màximo Mora, que conspiraven contra el govern espanyol. Va ser confiscat pel mateix el 1868.

Museu Playa Girón. També situat a la Ciénaga de Zapata, al marge oriental de la "Bahia de Cochinos”, el museu està dedicat a la invasió de Cuba per part de 1500 exiliats patrocinats pels EEUU.

· Cienfuegos, "la Perla del Sur”

Fundada el 1817. El seu malecón és un dels més llargs de l’illa, essent la seva lluminosa badia present des de qualsevol indret de la ciutat.

· Trinidad Sens dubte la gran joia colonial de l’illa, on el passat encara és viu. La riquesa de la ciutat recau en el conjunt de l’arquitectura inalterada, l’ambient dels carrers, les maneres de viure de la seva gent. Amb els seus carrers irregulars, les teulades arcaiques, els finestrals enreixats, els seus patis intims i ombrejats i les carretes pels carrers, formen l’escenari de la vida diària i fan aquesta visita una de les més inoblidables del viatge.

Valle de los ingenios.

És una àrea natural Patrimoni de la Humanitat, així anomenada per la quantitat d’”ingenios sucrers que hi varen funcionar; fins a 43 produïnt més de 80.000 tones de sucre l’any.

”Torre Iznaga” vestigi de l’antiga grandesa dels voltants de Trinidad, l’elegant campanar i la seva torre de l’enginy Manacas-Iznaga va ser declarada, junt amb la ciutat de Trinidad, Monument Nacional.

·Sancti Spiritus

És una altre de les 7 meravelles de Cuba. La influència espanyola es perceptible en el traçat sinuós dels seus carrers i plaçetes impregnades encara d’un fort sabor colonial.

· Santa Clara: de gran interés històric, és anomenada "la ciudad liberal”. La conquesta de la ciutat pel Che Guevara va ser un cop definitiu per portar Castro al poder.


 

per informació i RESERVES podeu trucar al  93.200.89.53 O PER E-MAIL AQUÍClaustre de Professors
Professors del curs
Francisco LOZANO WINTERHALDER
Francisco LOZANO WINTERHALDER

Llicenciat en Ciències i Master en Humanitats. Professor a ESADE...
Galeria d'Imatges
Imatges del curs
Galeria de videos
Videos del curs
Documentació
Documentació del curs
Centre cultural Cetres