Español | English | Català | Français | Italiano
VISITA A CAIXA FORUM "Animals i Faraons"
Activitats Visites
Curs:
2015 - 2016
Categoria:
Visites
Duració: Des del 13-11-2015 Fins al 13-11-2015
Horaris:
Divendres de 11:00 a 12:45
VISITA A L'EXPOSICIÓ
 
 
Un mico acaricia la seva cria mentre un ase toca l'arpa. Lluny enllà, rugeix el lleó. Els animals, reals o representats, salvatges o domesticats, tenen un paper fonamental a l'antic Egipte i són omnipresents en la vida quotidiana. L'exposició "Animals i faraons" mostra la funció i la importància de la figura animal a la civilització faraònica.
 
Els antics egipcis es van apropiar dels animals per fer-ne servir de maneres diferents les imatges simbòliques. Així, la figura animal es va convertir en l'element múltiple d'un llenguatge codificat, escrit o representat, i, en aquest sentit, es va erigir com a pilar del pensament religiós egipci. També va ser una font infinita d'inspiració i origen d'una producció artística d'una riquesa i una varietat excepcionals.
Aquesta exposició proposa al visitant un enfocament pedagògic i alhora estètic, per delectar-se i, a la vegada, ampliar coneixements. El recorregut s'estructura en nou seccions temàtiques amb una evolució lògica: des de la simple percepció material de criatures reals al seu medi natural fins a la transposició i codificació de la seva forma o silueta al pensament egipci, sigui en l'àmbit religiós, funerari o polític.
Es reconstrueix la relació que es va establir entre els homes i els animals, la natura i la cultura a l'antic Egipte, des de l'admiració i la por fins a les construccions simbòliques més sofisticades. Escultures i esteles, vasos i gerres, aquarel•les i pintures murals, cofres i amulets, sarcòfags i mòmies, fins a la glorificació de l'animal en estàtues i esfinxs: més de quatre-centes peces que mostren la importància dels animals a la cultura de l'Egipte antic, en la vida quotidiana, en l'agricultura i en la guerra, en les creences religioses i en els rituals funeraris.

Exposició organitzada pel Musée du Louvre-Lens i la Obra Social "la Caixa", amb la participació excepcional del Musée du Louvre

Acompanyats per la professora de Cetres i Doctora en Història Antiga i Egiptòloga IRENE CORDÓN
 
PER CONFIRMAR ASSISTÈNCIA AL 93.200.89.53 O PER E-MAIL AQUÍ
 
Podeu veure un video de l'exposició amb entrevista a IRENE CORDÓN
 
 
Claustre de Professors
Professors del curs
Irene CORDÓN
Irene CORDÓN

Doctora en Història Antiga. Màster en Egiptologia. ...
Galeria de videos
Videos del curs
Documentació
Documentació del curs
Visita exposició CaixaForum "Animals i Faraons" Cultural Cetres