Español | English | Català | Français | Italiano
CAP D'ANY A ROMA
Viatges Viatges culturals
Curs:
2015 - 2016
Categoria:
Viatges culturals
Duració: Des del 29-12-2015 Fins al 01-01-2016
DONEM LA BENVIGUA AL NOU ANY 2016 DES D'UNA DE LES CIUTATS MÉS ESPECIALS DEL MÒN.  
 
ROMA
Roma, la ciutat eterna. Una de les primeres grans metròpolis i centre de de una de les civilitzacions antigues més importants.

Com tots els anys us proposem canviar d'any en bona companyia i en una ciutat que ens ofereix un marc insuperable per a l'ocasió. Aquest vegada ho volem fer des de Roma.

Sempre és un plaer tornar o visitar per primera vegada la capital italiana. Ens proposem convinar les visites més clàssiques amb conèixer nous racons més desconeguts.
 
 

ITINERARI

 

Dimarts, 29 de desembre

Visitarem SAN PIETRO IN MONTORIO, obra que els Reis Catòlics van encarregar al millor arquitecte de la ciutat al segle XVI, Donato Bramante. Una de les vistes més espectaculars de la ciutat. Després d'aquesta visita, coneixerem dues de les millors obres del gran pintor Caravaggio:la Crucifixió de Pere i La Conversió de Pau. Obres amagades a la Capella Cerasi. Per acabar la tarda, passejarem per la Via Margutta: un espai de pau amb exquisides galeries d'art, antiquaris, artesans i patis de veïns.

 

Dimecres, 30 de desembre

Sortida en autocar privat cap a Ostia Antica, va ser una de les més importants ciutats romanes. Veurem la calçada principal, "Decumanus Maximus" que travessa la ciutat mentre que a banda i banda els pòrtics dels edificis mostren les restes dels negocis que un dia van acollir tavernes, botigues, magatzems i fins i tot un teatre. Tornarem a Roma per admirar dues obres imprescindibles per entendre l'art del Segle XVII: San Carlo alle Quatro Fontane i Santa Maria della Vittoria.  

 

Dijous, 31 de desembre

L'últim dia de l'any, ens dedicarem a passejar per la Roma "més descarada, la menys oculta i la més radiant ".

TARDA LLIURE.

 

Divendres, 1 de gener

Disfrutarem "La Roma del silenci”, la què encara dorm després de la festa de "fine anno”. Visitarem una fascinant part de Roma que generalment és desconeguda pels turistes, l' Isola Tiberina: l'Església de San Bartolomeo all'Isola, i la Torre Romànica del segle XII.

Creuant el ponte Cestio (62 a.C.) arribarem al Trastevere, a la Piazza in Piscinula, on es troba Casa Mattei, un elegant grup de vivendes de finals del S.XIV erigit per a les famílies nobles romanes.

Caminarem buscant els racons més curiosos i desconeguts com el del Vicolo dell'Atleta, on hi ha un edifici del segle XIII, amb inscripcions hebrees sobre la columna central. Aquesta és la Sinagoga més antiga del barri i acabarem a Santa Maria in Trastevere.

 
 
Claustre de Professors
Professors del curs
Laura BENGUEREL
Laura BENGUEREL

Dra. en Història de l'Art...
Galeria d'Imatges
Imatges del curs
Galeria de videos
Videos del curs
Documentació
Documentació del curs
Cap d'any a Roma - Cetres
Cap d'any a Roma - Cetres