Español | English | Català | Français | Italiano
LITUANIA AMB JOAN B. CULLA
Viatges Viatges culturals
Curs:
2015 - 2016
Categoria:
Viatges culturals
Duració: Des del 12-11-2015 Fins al 18-11-2015
LITUÀNIA I RIGA amb JOAN B. CULLA
Del 12 al 18 de noviembre - De dijous a dimecres 

Presentem un viatge per visitar un racó d'Europa ple d'història, art i cultura. Us proposem conèixer i gaudir de Lituània i de la ciutat de Riga, capital de Letònia.

La República de Lituània situada al nord-est d'Europa és la més gran i poblada de les tres repúbliques bàltiques. La seva capital Vilnius és coneguda com "la Roma del Bàltic". El seu territori és una plana baixa amb petitsturons i envoltat de dunes de sorra declarades Patrimoni de la Humanitat. Un país amb ciutats plenes de cultura, amb centres històrics, esglésies barroques, castells de contes. Les seves gents, encara que amb arrels soviètiques, conserven els seus costums i posseeixen una cultura homogènia enfront de les altres repúbliques bàltiques.

ITINERARI

· PRIMER DIA - 12/11, dijous BARCELONA– RIGA

Viatjarem de Barcelona a Riga. Trasllat al hotel Radisson Blu Latvija i acomodació a les habitacions. Dinar. Tour amb l'autocar privat pel centre de la ciutat.

· SEGON DIA – 13/11, divendres - RIGA

Riga és la capital de Letònia. És la ciutat més gran dels estats bàltics i el centre cultural, educatiu, polític, financer, comercial i industrial més gran de la regió.

El centre històric de Riga va ser declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO per la gran quantitat d'edificis d'Art Nouveau que té, comparable només amb Viena, Praga i Barcelona. És anomenada també la París de l'est, pel seu gran atractiu turístic.

Barri Art Nouveau* Estàtua de la Llibertat*l'Opera*Castell*Casc Antic*Església de Sant Pere i Sant Pau*Catedral

· TERCER DIA – 14/11, dissabte – RIGA * SIAULAI * KLAIPEDA

Desprès d'esmorzar a l'hotel sortirem cap a Siaulai. De camí visitarem el Palau Barroc de Rundale, encara a Letònia.

Un cop siguem a la regió de Siaulai podrem contemplar el Turo de les Creus. Lloc espectacular i impactant. És un dels santuaris més sagrats de Lituània. Des del s. XIV, els peregrins han anat posant creus. Avui en comptem a milers.

Finament arribarem a Klaipeda. Acomodació a l'hotel Radisson Klaipeda.

· QUART DIA – 15/11, diumenge – KLAIPEDA*KAUNAS

Esmorzar a l'hotel i visita . Klaipeda és el port de mar més important de Lituània. Veurem la plaça del Teatre amb l'estàtua d'Annchen Von Tharau, l'antiga oficina de correus i la Ciutat Vella.

Finalitzada la visita sortirem en direcció a Kaunas, que va ser la capital del país entre les dues guerres mundials del s.XX.

Barri antic*Castell*Ajuntament, conegut com el Cigne Blanc* Església de Vytautas* Fort Novè

Acomodació a l'hotel Park Inn Radisson Kaunas. 

· CINQUÈ DIA – 16/11, dillunsKAUNAS*TRAKAI*VILNIUS

Després d'esmorzar a l'hotel sortirem cap a Trakai on visitarem el seu Castell del s.XIV. Dinarem en un restaurant recomanat en ruta i finalment arribarem a Vilnius on ens allotjarem al Novotel Hotel.

· SISÈ DIA-17/11, dimarts - VILNIUS

Visitarem la capital del país.* L'església de Sant Bernardí * La porta de l'Aurora amb la santa imatge de la Mare de Deu * Església de Sant Pere i Sant Pau * Església ortodoxa russa de l'Esperit Sant * La Catedral i les seves catacumbes de Santa Anna * Universitat de Vilnius, una de les més antigues d'Europa, 1579, amb l'església de Sant Joan * Plaça de l'Ajuntament * Torre de la Televisió * EL museu de la KGB *

· SETÈ DIA – 18/11, dimecres – VILNIUS*BARCELONA

Després d'acabar de visitar la ciutat ens traslladarem a l'aeroport per tornar a Barcelona.

Claustre de Professors
Professors del curs
Joan B. CULLA
Joan B. CULLA

Catedràtic d’Història Contemporània a la Universitat Autònoma de Barcelona. ...
Galeria d'Imatges
Imatges del curs
Galeria de videos
Videos del curs
Documentació
Documentació del curs
Full informatiu del viatge - Cetres