Español | English | Català | Français | Italiano
Viatge a l'EMILI ROMANYA. Ràvena*Ferrara*Bolònia*Mòdena
Viatges Viatges culturals
Curs:
2015 - 2016
Categoria:
Viatges culturals
Duració: Des del 30-09-2015 Fins al 03-10-2015
Viatge cultural de quatre dies
QUATRE JOIES DE L'EMILIA ROMANYA
RÀVENA - FERRARA - BOLÒNIA - MÒDENA
Del 30 de setembre al 3 d'otubre
 

Us presentem un viatge a Itàlia, a la regió d'Emília-Romanya, on coneixerem les ciutats de Ràvenna, Ferrara, Bolònia i Mòdena, unes ciutats plenes d'art, història, cultura i gastronomia. Tot això en el context del mes dedicat a Dante Alighieri.

ITINERARI

· Dia 30 de setembre, dimecres – BARCELONA– BOLÒNIA - MÒDENA

Viatjarem de Barcelona a Bolònia i ens trasdallarem en autocar fins a Mòdena on dinarem i visitarem la ciutat.

És mundialment coneguda pel vinagre balsàmic, pel vi Lambrusco o els formatge Parmigiano Reggiano. En el seu centre trobarem coses tant diverses com la seu de la prestigiosa marca de cotxes Maserati i La catedral, la Torre Cívica («Ghirlandina») i la Piazza Gran de la ciutat estan declarades Patrimoni de la Humanitat per la Unesco.

·

· Dia 1 d'octubre, dijous – RÀVENA

Una de les ciutats més boniques del nord d'Itàlia. Situada a la vora del mar Adriàtic. El centre de la ciutat, completament de vianants, és ric en palaus importants i sobretot d'esglesies l'origen de l'època bizantina. Visitarem la Plaça del Popolo, la més important del centre amb els seus imponents palaus, la tomba del poeta Dante Alighieri. Anirem a la Basílica de San Vitale i a la basilica de S.Apollinare Nuovo, construida al s. VI pel rei Teodorico com església de culte marià. Admirarem el gran cicle de mosaics bizantins amb vàries esccenes i de molt alt nivell artístic.

Dinar en un restaurant recomenat

Seguirem la visitta amb el mausoleu de Gal.la Placídia, construït en el segón quart del s. V en forma de creu llatina, el petit edifici conté un conjunt de mosaics molt interessants realitzats per artistes turcs. A continuació visita de la Basílica de San Apollinare in Classe, situada a alguns kms de Ràvenna i construïda en el s. V.


· Dia 2 d'octubre, dvendres – FERRARA

La seva història es remunta a l'Edat Mitjana, essent una de les ciutats més importants en l'època renaixentista. El centre de Ferrara és ric en museus i monuments emblemàtics com el Palau Schifanoia, construit al s.XIV i ampliat al s.XV. A la primera planta visitarem el Salone dei Mesi i la Sala de les Virtuts on trobem un conjunt de frescos d'artistes locals del s.XV, un dels exemples més bonics d'art renaixentista italià. A continuació la Catedral de San Giorgio, construïda a partir del s. XII, part d'estil romànic i part d'estil gòtic. També el Palau Marchionale, avui seu de l'Ajuntament on admirarem el pati d'honor. Finalment arribarem al Castell Estense, construït com a fortalesa de defensa a l'edat mitjana, el castell es va transformar en la residència de la família d'Este, els ducs de la ciutat que regnaren durant segles. Dinar a un l restaurant recomentat.

·Dia 3 d'octubre , dissabte – BOLÒNIA

És una ciutat d'origen medieval. Al centre de la ciutat hi trobem una de les universitats més antigues i més importants del país. Començarem la visita a la Piazza Maggiore, el cor de la ciutat, amb les seves torres medievals, la torre degli Asinelli i la torre de la Garisenda. Al costat trobem la Basílica de San Petronio. Veurem el Palau d'Accursio on hi ha l'ajuntament i a continuació el Palau del Archiginnasio, seu de la universitat, construït al s.XVI. Finalment veurem l'exterior que és on antigament es posava el mercat a l'aire lliure.

Dinar al restaurant Nello Al Montegrappa.

A l'hora convinguda, trasllat del centre de Bologna a l'aeroport per facturació, embarcament i vol a Barcelona.
 
 
Per inscripcions truqueual 93.200.89.53 o per e-mail AQUÍ
Claustre de Professors
Professors del curs
José Enrique  RUIZ-DOMÉNECH
José Enrique RUIZ-DOMÉNECH

Doctor en Historia. Catedrático de Historia Medieval en la UB. ...
Galeria d'Imatges
Imatges del curs
Galeria de videos
Videos del curs
Documentació
Documentació del curs
Centre cultural Cetres - Viatge a l'Emilia-Romanya