Visita cultural al Reial Monestir de Santa Maria de Pedralbes
21 de maig amb Carolina CAMAÑES
Detall del curs
Día 21-05-2024
Català Activitat | Sense places disponibles
Descripció del Curs
Una visita cultural única i diferent
REIAL MONESTIR DE SANTA MARIA DE PEDRALBES
Els secrets de les pedres blanques
Dimarts 21 de maig – 11h. – 13h.

Acompanyats per CAROLINA CAMAÑES, Autora de la tesis doctoral referent al monestir i la restauració de les seves obres d’art. Mes de dotze anys convivint i coneixent tots els seus racons fan de la doctora Camañes una de les persones que millor coneix i més sap del monestir. Llicenciada en Belles Arts per la UB i doctorada   per la mateixa Universitat en Restauració del Patrimoni Artístic.

 El Reial Monestir de Santa Maria de Pedralbes és un dels tresors medievals de més prestigi de Barcelona des del primer quart del segle XIV, quan la reina Elisenda de Montcada ( 1292-1364) va decidir construir el lloc on volia viure quan quedés vídua del rei Jaume II el Just.

Avui , quasi 700 anys després, encara es pot gaudir del gust del gòtic per la mesura i l'estil aristocràtic i refinat de la reina que el va fer possible.

Un claustre extraordinari, el més gran d'Europa de tres pisos, convida a caminar sense pressa pels 54 metres de costat que té la seva planta quadrada. Entre arcs gòtics que llueixen els escuts del monestir, es veu un jardí medicinal per un costat, aromàtic per un altre,imponent per l'alçada dels arbres centenaris que creixen en el seu centre...i sonor pels moltíssims ocells que hi viuen i per l'aigua que raja de la font central del claustre...símbol de la puresa, la creació i la presència divina com és preceptiu en els claustres monacals des de sempre.

Aquest monestir guarda història de Catalunya per arreu i que és monument historicoartístic nacional des de juny de 1931, custodia en la seva església ,al costat de l'altar major, les despulles de la reina Elisenda, en un arcosoli policromat que li fa justícia." 

Dimarts 21 de maig – 11h. – 13h.
Trobada a la porta del monestir 
PREU PER PERSONA  – 45€ 
Visita guiada i comentada per Carolina Camañes
Places limitadesContacta amb nosaltres
Estàs interessat en aquest curs o necessites assessorament? Pots contactar amb nosaltres mitjançant aquest formulari i ens posarem en contacte amb tu.
Missatge enviat correctament
Comprovi les dades del formulari