L'ART SEGONS PLATÓ, SCHOPENHAUER I NIETZSCHE
Mini curs de filosofia - dues sessions
Detall del curs
Data d'inici 06/2023
Català Curs presencial | Sense places disponibles
Descripció del Curs
Mini curs de filosofia - dues sessions
L’ART SEGONS PLATÓ, SCHOPENHAUER I NIETZSCHE
Dijous 8 i 15 de juny – 17.00h. – 19.00h.

Des dels grecs, l’art ha fet pensar els filòsofs i els filòsofs han influït en els artistes. En aquestes conferències, a partir de tres grans pensadors, estudiarem com s’ha produït aquesta interrelació.

LA INSPIRACIÓ I LA BELLESA EN PLATÓ - Dijous 8 de juny
Quan la cultura grega ja havia donat grans obres en la literatura i en les arts plàstiques, diversos filòsofs van fer-se preguntes com aquestes: ¿quin és l’origen de l’obra d’art? ¿Com es pot definir la bellesa? ¿Quin hauria de ser el lloc dels artistes en la societat?...
En la primera conferència veurem com Plató va intentar respondre aquestes preguntes en els escrits següents: Ió, Hípies major, El banquet, i la República.

EL GENI I LA CREATIVITAT EN ARTHUR SCHOPENHAUER I EN FRIEDRICH NIETZSCHE - Dijous 15 de juny
El Romanticisme alemany va ser un període de gran creativitat, en el qual van sorgir artistes com Novalis, Beethoven i Caspar David Friedrich. A partir d’aleshores, s’intensificaren els debats sobre qüestions com aquestes: ¿Tothom pot ser un geni? ¿La creativitat es pot ensenyar i aprendre? ¿Ser un geni és sempre avantatjós?...
En la segona conferència veurem com dos filòsofs van reflexionar sobre aquestes qüestions: Arthur Schopenhauer, El món com a voluntat i representació (1818-44); i Friedrich Nietzsche, Humà, massa humà (1878). 

Conferenciant: CARLES RIUS SANTAMARIA. Doctor en Filosofia, i professor d’Estètica i Teoria de l’Art, a la Universitat de Barcelona.

Curs de 2 sessions
Dijous, 8 i 15 de juny – 17h. – 19h.
PREU PER PERSONA – 59€
Lloc - Sala TYN CAMPOS
Hotel Mercure Condor BCN
Via Augusta, 127 cantonada carrer Aribau
Contacta amb nosaltres
Estàs interessat en aquest curs o necessites assessorament? Pots contactar amb nosaltres mitjançant aquest formulari i ens posarem en contacte amb tu.
Missatge enviat correctament
Comprovi les dades del formulari