VIATGE A TURÍ - Del 18 al 21 de Juny
Detall del curs
Joan Astorch | Data d'inici 06/2016
Català Activitat | Sense places disponibles
Descripció del Curs

VIATGE A TORÍ 

Del 18 al 21 de juny de 2016

El Piemont és terra de muntanyes. En dona fe el nom de la seva capital Torí, que ve de la paraula celta Tau-muntanya. Torí és plena d'art i de història. El Sant Sudari, el Museu Egipci i el Castell de Rivoli en són una mostra.

 

Torí. Situada a la riba del riu Po, al nord-oest d’Italia, i vorejada per un paissatge alpí espectacular, la ciutat ofereix una festa d’arquitectura barroca, precioses cafeteries art nouveau, imponents palaus que va deixar com a llegat la poderosa dinastía Savoia, y el Museu Egipci amb la colecció més important del món d’art egipci, després del de El Caire.

Principals visites

Palazzo Reale. Es la primera i la més important de les residències de la casa reial de Savoia, declarades Patrimoni de la Humanitat per la Unesco. Va ser teatre de la política tres segles, representant el cor de la cort savoiana.

Catedral de Sant Joan Baptista – Capella Reale. A la capella real de la Catedral de Torí, trobarem el Sant Sudari, una tela de lli que mostra la imatge d’un home que presenta marques i traumes físics propis d’una crucifixió. Els últims estudis realitzats a tres laboratoris diferents, datan la tela entre els segles XIII i XIV.

Museu Egipci. Fundat l’any 1824, és el museu egipci més antic del món, i segon en importància, només darrera del de El Caire. La seva colecció ha estat objecte d’interès per part dels més importants estudiosos del passat. L’any 2015 va ser inaugurat després de 5 anys de remodelació.

Sacra Sant Michele. Conjunt arquitectònic situat al cim del Puig Pirchiriano. Una abadia per la qual passava una important ruta de peregrinació. Meravella del segle XI, des d’on s’aprecia el bellíssim cordó dels Alps, la verda vall del Susa i, si els nubols ho permeten, fins i tot la ciutat de Torí.

Palazzina di Caccia di Stupinigi. És una de les antigues residències dels Savoia. Fou construida al segle XVIII com a palau de caça, d’estiueig i realització de festes. A principi del segle XIX va ser residència de Napoleó.

Basílica de Superga. Situada en un turó des d’on podrem gaudir d’unes vistes espectaculars de la ciutat i dels Alps. Visitarem la Basílica, les Tombes i l’apartament reial.


PER RESERVAR PLAÇA podeu trucar al  93.200.89.53 O PER E-MAIL AQUÍ


Professorat del curs
Nombre Profesor
Joan Astorch
Historiador de l'art. Master MBA per Esade.
Contacta amb nosaltres
Estàs interessat en aquest curs o necessites assessorament? Pots contactar amb nosaltres mitjançant aquest formulari i ens posarem en contacte amb tu.
Missatge enviat correctament
Comprovi les dades del formulari