Tel. +34. 93 200 89 53 |
INICIACIÓ A L'ASTRONOMIA
Detall del curs
Francisco LOZANO WINTERHALDER | Data d'inici 03/2015 | Inscripció Tancada
Català Curs presencial | Sense places disponibles
Descripció del Curs
Seminari de SIS sessions
 
INICIACIÓ A L'ASTRONOMIA
 
El curs anirà dirigit a tot tipus de públic i no cal cap mena de coneixement científic previ. La intenció del professor és fer arribar als alumnes els fonaments de la ciència astronòmica a l'actualitat amb claredat i fàcil comprensió, tot acompanyant les explicacions amb abundant material audiovisual, i deixant sempre un temps per a la discussió del tema i la resolució de dubtes.

PROGRAMA:

1 –Història de l'astronomia i dels mètodes d'observació L'univers a ull nu – El model grec – La teoria heliocèntrica – EL telescopi – L'univers es fa cada cop més gran als ulls humans – Edwin Hubble i l'expansió còsmica – Altres mitjans de recerca.

2 - L'Origen de l'univers – La Teoria del Big Bang – Les proves de la Gran Explosió – És correcte científicament plantejar-se què hi havia abans del moment "0” del Cosmos? – Evolució de l'Univers - És possible veure ara aquells primers temps del tot?

3 - Galàxies, estrelles i nebuloses – Origen de les galàxies – Tipologia galàctica: les galàxies actives (radiogalàxies) – Estructura de la Via Làctia - Què són les nebuloses? – Origen, evolució i mort estel·lar – El cas del Sol: passat, present i futur.

4 - El Sistema Solar (I) – Li passa alguna cosa al Sol? – L'origen del Canvi Climàtic – Els cometes i la sonda Rosetta-Philae – Els asteroides i el perill de xoc contra la Terra – Els meteorits i les pluges d'estrelles – Planetes i planetes nans: Ceres i Plutó.

5 - El Sistema Solar (II) – Planetes terrestres i planetes jovians – Mercuri – Venus – La Terra i la Lluna - Mart – Anar a Mart en un platet volador? – L'Índia ja ha arribat a Mart aquest estiu – Júpiter, el Senyor dels Anells, Urà, Neptú i les seves enigmàtiques llunes.

6 - La qüestió de la vida més enllà de la Terra – L'origen i l'evolució de la vida a la Terra – Candidats a la presència de vida al Sistema Solar – Planetes extrasolars i possibilitats de vida en ells: la zona d'habitabilitat – El projecte SETI – El futur de la vida.
 
Per imprimir el full del seminari - AQUÍ
Per inscripcions trucar al 93.200.89.53 o per e-mail AQUÍ
Professorat del curs
Nombre Profesor
Francisco LOZANO WINTERHALDER
Llicenciat en Ciències i Master en Humanitats. Professor a ESADE
Contacta amb nosaltres
Estàs interessat en aquest curs o necessites assessorament? Pots contactar amb nosaltres mitjançant aquest formulari i ens posarem en contacte amb tu.
Missatge enviat correctament
Comprovi les dades del formulari