HOMENATGE I COMIAT DE JOAN B. CULLA I CLARÀ
Viceo i carta del professor Joan B. Culla
Detall de l'activitat
Català Activitat | Sense places disponibles
Descripció de l'activitat
ACTE D'HOMENATGE I 
CARTA DE COMIAT DE JOAN B. CULLA I CLARÀ
CULTURAL CETRES
el passar dia 18 de setembre a cultural Cetres vàrem celebrar el habitual acte de presentació de cursos i activitats per la temporada que ara iniciarem, 23-24.

Des de fa més d'un quart de segle el nostre professor i amic, Joan B. Culla, hi ha participat sempre.

En aquesta ocasió i per causes de salut no vàrem poder comptar amb ell en persona però en tot moment va estar present en el nostre pensament.

Tanmateix, el professor Culla ens va adreçar unes paraules en una carta,  que ell mateix titulà de comiat
El professor Adrià Fortet la va llegir.

Podeu escoltar aquesta lectura en el vídeo que publiquem en aquest enllaç
https://www.culturalcetres.com/curso/681/historia-mundial-del-segle-xix/

També la podeu llegir una mica mes avall en aquest mateix espai.

HOMENATGE AL CCCB
El passat dia 21 de setembre es va celebrar un magnífic acte d'homenatge al nostre professor a la sala gran del CCCB.
Fou un acte molt emotiu i important. Centenars d'amics i amigues, inclosos quatre presidents de la Generalitat de Catalunya, vàrem voler acompanyar i saludar al professor.

Som conscients que molt de vosaltres no vàreu poder assistir a aquest acte. 
És per aixó que publiquem el vídeo complet por si el voleu veure i escoltar. 

El teniu adjunt en la pestanya de dalt "Vídeos i documentació de l'activitat"

CARTA DE COMIAT DE J.B.CULLA 
Escrit pels alumnes i amics de cultural Cetres

"Comiat CETRES
Estimades amigues i estimats amics, família de CETRES (perquè això heu estat per a mi, una família),

Durant vint-i-cinc anys, des de finals del segle passat, hem compartit centenars de classes sobre els temes de política i història contemporànies més diversos, i el mateix nombre de col•loquis d’actualitat. Hem compartit un bon grapat de viatges i, sobretot, hem anat trenant un espès teixit de coneixences, d’afectes, de confidències, de complicitats. Enlloc -fora de la Universitat Autònoma- no he impartit tanta docència, amb la diferència que a la Universitat els alumnes canviaven cada any, mentre a CETRES heu estat -exagero una mica- gairebé sempre els mateixos, mostrant d’aquesta manera una fidelitat envers la meva persona, un interès i una paciència extraordinàries. Sempre me’n he admirat, i ara us ho vull agrair de manera explícita i solemne. 

Tanmateix, totes les coses tenen un final. Us confesso que, en aquest cas, l’imaginava una mica més llunyà i encara uns mesos enrere, quan vaig poder fer les darreres clases del curs 2022-2023, creia tenir corda per a algun any més. 

La Divina Providència, o el destí, o la fatalitat, o la mala sort, han decidit d’una altra manera. Reconec que em sap greu, no tant per mi -que tinc la sensació d’haver desenvolupat una vida professional i personal prou plena, sense grans objectius pendents-; em sap greu sobretot per vosaltres, perquè em fa la impressió que estic faltant a les meves obligacions, que estic desertant, que us estic “abandonant”.

És absurd, ja ho sé, i a més resteu en molt bones mans, deixant de banda que ningú no és insubstituïble. Però confesso que m’hauria agradat més una retirada voluntària i gradual, i no forçosa i de sobte, com serà. En fi, sense posar-nos massa sentimentals, desitjo repetir-vos la meva gratitud per tantíssims anys d’interès i de fidelitat, i m’agradaria ser capaç de transmetre-us, a tots i cadascun, a totes i cadascuna de vosaltres, que us estimo de tot cor. 

Infinites gràcies."
Setembre 2023

Contacta amb nosaltres
Estàs interessat en aquesta activitat o necessites assessorament? Pots contactar amb nosaltres mitjançant aquest formulari i ens posarem en contacte amb tu.
Missatge enviat correctament
Comprovi les dades del formulari