Viatge cultural a BULGARIA. La joia d'Europa de l'est
Detall de l'activitat
Joan B. CULLA | Data d'inici 11/2017 | Inscripció Tancada
Català Activitat | Sense places disponibles
Descripció de l'activitat

Us proposem conèixer i descobrir un gran país de l’est d’Europa. Un lloc ple d’història i de joies artístiques i arquitectòniques.

El devenir de la història va fer que Bulgària fos membre del bloc soviètic i per tant va quedar tancat molts i molts anys als visitants occidentals.

Ara tenim l’oportunitat de visitar i gaudir de Bulgària i conèixer una realitat més de la nostra rica Europa.


Ens hi acompanyarà el nostre professor i catedràtic d’Història ContemporàniaJoan B. CULLA . Com sempre ens il·lustrarà amb les seves explicacions i, sobretot, amb les conferències històriques que ens oferirà cada dia del que veurem i del que hem vist.

Tot plegat configura una ocasió única per descobrir aquest país europeu que s’obre al mar Negre per darrera de Sèrbia, per sobre de Grècia , la veïna Ucraïna i a tocar de Turquia.


PRNCIPALS VISITES

SOFIA * KOPRIVSHTITSA * KARLOVO * PLOVDIV * BACHKOVO


MONESTIR DE RILA

El monesterir de Rila és el més gran de Bulgària i un símbol nacional per a tota la ciutadania. Fundat al segle X pel primer asceta búlgar, Sant Ivan Rilski. Al llarg de més de mil anys ha estat el centre espiritual, cultural i educatiu més important de tota Bulgària.

SOFIA és una de les capitals més antigues d’Europa, fundada fa set mil anys. La ciutat té un extraordinari valor cultural per ser una cruïlla de diverses civilitzacions al llarg de la seva mil·lenària història.

Principals Visites de la ciutat

* Centre històric * Plaça Sveta Nedelya * Palau Reial * Teatre Popular * Rotonda de Sant Jordi * Església russa de Sant Nicolau * Basílica de Santa Sofia * Catedral de Sant Alexandre Nevsky * Ruïnes romanes Ulpia Serdica * Catedral Catòlica de Sant Josep * Sinagoga * Mesquita turca de Banya Bashi *


KOPRIVSHTITSA

La ciutat medieval situada als peus dels Balcans, entre el riu Topolka i la muntanya de Sredna Goráa, manté tot el caràcter de la seva època. És un veritable museu arquitectònic i artístic nacional. La ciutat es destacaper la singularitat de l’arquitectura.

KARLOVO

Bressol de l’heroi nacional de Bulgària, Vasil Levski.

PLOVDIV

El casc antic de la ciutat acull monuments de les principals religions del mon – una dotzena d’esglésies ortodoxes, una catedral catòlica, dues mesquites, una església armènia i la major catedral evangèlica dels Balcans. Es tracte d’un autèntic i fascinant museu a l’aire lliure amb cases neobarroques i carrerons empedrats. Segona ciutat del país i escollida Capital Europea de la Cultura.

Principals visites de la ciutat


* Mesquita del divendres * Circ romà * Fòrum * Odèon * Església de Sant Constantí i Santa Elena *

MONESTIR DE BACHCOVO

Situat al Turó de Rodope, és el segon monestir del país. Fundat al s. XI pels germans georgians. Tenen un especial interès la Verge Eleusa i el refectori amb pintures del s. XVII.


Per inscripcions truqueual 93.200.89.53 o per e-mail AQUÍ

Professorat de l'activitat
Nombre Profesor
Joan B. CULLA
Catedràtic d’Història Contemporània a la Universitat Autònoma de Barcelona.
Contacta amb nosaltres
Estàs interessat en aquesta activitat o necessites assessorament? Pots contactar amb nosaltres mitjançant aquest formulari i ens posarem en contacte amb tu.
Missatge enviat correctament
Comprovi les dades del formulari