Tel. +34. 93 200 89 53 |
VIATGE AL PRIMER ROMÀNIC CATALÀ. Vall de Boí, Val d'Aran i Seu Vella de Lleida
Detall de l'activitat
Laura BENGUEREL | Data d'inici 11/2015 | Inscripció Tancada
Català Activitat | Sense places disponibles
Descripció de l'activitat
UN VIATGE AL PRIMER ROMÀNIC CATALÀ
La Vall de Boí i la Val d'Aran
La Seu vella de Lleida
Del 27 al 29 de novembre
 
 
Els "CAPS DE SETMANA TEMÀTICS” són una activitat que presentem cada trimestre i que té per objectiu ajudar-nos a conèixer i valorar el país que tenim. Viatjar per tot el món és una gran experiència però no podem oblidar-nos de conèixer i gaudir del que ens ofereix Catalunya.
 
 

Us proposem un cap de setmana de tres dies per conèixer les valls de Boí i de l'Aran i visitar una de les joies més important de l'arquitectura medieval.

Seràn unes jornades plenes d'art, patrimoni i molt bona gastronomia.

LA SEU VELLA DE LLEIDA

La Seu Vella –coneguda també com "el Castell de Lleida”– és el monument amb el qual, sens dubte, s'identifica a la ciutat de Lleida. La seva construcció, iniciada l'any 1203, es va perllongar durant més de dos segles fins que el 1431 es va finalitzar el campanar.

Definida com una de les millors obres de l'arquitectura catalana del segle XIII, i per extensió de l'arquitectura medieval europea, la Seu Vella és una catedral singular que no deixa indiferent a ningú.

L'arquitectura comparteix protagonisme amb una escultura d'altíssima qualitat conservada en capitells, cornises, mènsules, portalades... Les importants restes de pintura mural conservades o les capelles construïdes per il·lustres nissagues i membres eclesiàstics són, alhora, el reflex d'un edifici prestigiós amb un passat esplèndid.

LA VAL D'ARAN

Cadascun dels 33 pobles de l'Aran té la seva església i algunes d'elles són autèntics tresors. Joies, tant en l'arquitectura com en les pintures o conjunts escultòrics que trobem a l'interior, un llegat artístic d'una gran varietat i d'una excepcional riquesa. La majoria de les esglésies es van construir entre els segles XII i XIII. Tot aquest patrimoni, manté en comú una rica ornamentació escultòrica, i uns campanars amb taulades punxegudes que s'identifiquen clarament amb els pobles aranesos.

Visitarem l'Església de Sant Miquèu i el Crist de Mijaran a Vielha. Arties: Església romànica de Santa Maria, dels segles XI i XIII i Església gòtica de Sant Joan, de principis del segle XIV, amb campanar octogonal. Unha: Santa Eulària, l'única de les esglésies que conserva restes de pintures murals romàniques originals a l'absis central, Salardú: Església de Sant Andreu, antic convent dels templaris del segle XIII

A més de les seves joies del romànic coneixerem els trets diferencials del poble aranès. La llengua, les institucions, la seva història.

LA VALL DE BOÍ

La comarca de l'Alta Ribagorça ens ofereix molts tresors del romànic, entre ells el conjunt de Taüll declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO.

Els frescos de Sant Climent de Taüll són un exponent del punt àlgid del romànic català en bellesa i en tècnica. El dibuix acurat, l'us d'una gamma de colors inusualment brillants i l'exquisidesa de les imatges representades li han atorgat un lloc preferent en la pintura romànica europea

També visitarem les ermites de Sant Feliu de Barruera, Santa Eulàlia d'Erill la Vall, etc..
 
PER INSCRIPCIONS TRUCAR  AL 93.200.89.53 O PER E-MAIL AQUÍ
Professorat de l'activitat
Nombre Profesor
Laura BENGUEREL
Dra. en Història de l'Art
Contacta amb nosaltres
Estàs interessat en aquesta activitat o necessites assessorament? Pots contactar amb nosaltres mitjançant aquest formulari i ens posarem en contacte amb tu.
Missatge enviat correctament
Comprovi les dades del formulari